Миналата година по това време Дневник публикува своята статия за най-успешният

...
Миналата година по това време Дневник публикува своята статия за най-успешният
Коментари Харесай

Миналата година по това време Боян Петров изкачи Гашербрум II

Миналата година по това време " Дневник "  публикува своята публикация за най-успешният български планинар Боян Петров, който изкачи връх Гашербрум II (8035 м) в Каракорум.

Това бе вторият му опит откакто през 2009 година се наложи да се върне от точка на 40 м под върха поради неналичието на въже и сътрудник.

Това е деветият осемхилядник на българския планинар, който е част от плана му " Българин на 14х8000 ".

Изкачването по информация на самия планинар е станало на 22 юли, събота. 

Между 8 и 12 юли Петров нападна за пръв път върха за сезона, само че поради утежняване на времето се наложи да слезе още веднъж надолу.

При тази експедиция алпинистът беше в компанията на Слави Несторов, който няма в актива си до момента осемхилядник. Заради бизнес задължения обаче Несторов се наложи да изостави проектите си за качване на върха.

Боян Петров съумява да изкачи Гашербрум II единайсет месеца откакто дружно с еколога Андрей Ковачев пострада тежко в Кресненското дефиле, където двамата бяха пометени от румънски водач до момента в който преброяваха животните в региона. Недостатъчното възобновяване от злополуката бе и повода Петров да промени първичните си планове за нанагорнище на Еверест тази година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР